Het Geregistreerd Kassasysteem (GKS)

Vanaf 1 januari 2015 zijn alle exploitanten van een inrichting waar regelmatig maaltijden worden verbruikt verplicht een GKS kassasysteem te gebruiken. Dit geldt ook voor vzw’s.

Wie moet een kassasysteem gebruiken?

Elke exploitant van een inrichting waar regelmatig maaltijden worden verbruikt en de traiteur die regelmatig cateringdiensten verricht moet een GKS gebruiken.

Uw inrichtingen is een regelmatige maaltijdverstrekker als de omzet van uw restaurant- en cateringdiensten 10% of meer bedraagt van de totale omzet van uw horeca-activiteiten.

Berekening:

                 (Omzet uit restaurant- en cateringdiensten )x100 = %

                          Totale omzet van uw horeca-activiteiten

Meeneemmaaltijden en dranken tellen niet mee voor de verrekening van de omzet uit restaurant – en cateringdiensten.

Alle maaltijden ( zowel plaatselijk genuttigd als meeneemmaaltijden), alle drankenalle verkoop van voeding en alle andere horeca-activiteiten (zoals verhuur feestzaal, opzetten en afbreken van een feesttent in een tuin, de verplaatsingsvergoeding,…) behoren tot de Totale omzet van uw horeca-activiteiten.

Als het resultaat 10% of meer is moet u al uw inrichtingen uiterlijk op 28/02/2015 online registreren via www.geregistreerdkassasysteem.be waar u per inrichting een uiterlijke datum ontvangt waarop een GKS geïnstalleerd en actief moet zijn in deze inrichting.

 Antwerpen, REGIO`S, Brussel, Activiteiten, NIEUWS, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant